Fikk være med og banke Rosenborg

De tre GØIF-guttene som var i Trondheim med kretslaget i helgen, leverte meget solide prestasjoner

Da landslagsskolen for spillere født i 2005 tok ut troppen til nasjonalt elitetiltak i Trondheim 7. og 8. april, var det med tre GØIF-gutter i dominerende roller på laget.

Spillerne fikk god matching og prøvd seg mot noen av landets aller beste spillere i årsklassen. Det ble en positiv opplevelse, for både Simen Wallin, Linus Torp Bergsvåg og Håkon Ude Hasle viste at de holder nivået som kreves.

I de første innledende kampene lørdag møtte laget fra Vestfold Jerv (2-1 seier), Kristiansund (3-2 seier) og Rosenborg (2-5 tap). Det holdt likevel til A-sluttspill på søndag Der møtte de Molde i første kamp og røyk på et 0-6 tap.

- Det var en dårlig kamp av oss. Vi hadde for store avstander i laget, og spillerne fikk komme alt for lett i gjennom, sier Linus Torp Bergsvåg. Han voktet Vestfold-buret i fem av de seks kampene.

Dermed var det duket for revansjeoppgjør mot Troillongan fra Rosenborg. Og for en revansje det ble! Vestfold-guttene gikk på med glød, hjerte og offervilje. Mot fysisk meget sterke og tøftspillende RBK’ere, klarte Vestfold-laget å få kula til å trille, samtidig som de var tettere i markeringene og smarte i posisjoneringen. Gjennom oppofrende og knallhardt spill, dro de i land seieren med 3-2 i en meget tøff og krevende kamp.

- Det var utrolig moro. Vi løftet oss mange hakk fra forrige match, og viste hva vi kan når vi alle jobber for hverandre, sier Håkon Ude Hasle. Han var kaptein på Vestfold-laget, midtstopper og den spilleren med mest spilletid i Trondheim. Han var på banen i samtlige minutter, med unntak av syv minutter i kampen mot Molde.

- Vi fikk virkelig kjenne på hvor gode vi må være, og skjønte hva som skal til for å levere godt, sier han.

I Rosenborg-kampen var også Simen Wallin en viktig brikke. Han var iskald i avslutningen da han sendte Vestfold opp i 3-1 ledelse, og ellers en hissig arbeidsmaur med hele banen som arbeidsfelt.

- Vi har lært utrolig mye. I tillegg fikk vi sjansen til å «leve som proffer», siden vi fløy opp, bodde på hotell og hadde mulighet til å slappe av mellom kampene. Det ble en ordentlig morsom tur, der vi også ble bedre kjent med hverandre, sier han.

- Kretslagstrener Carl Axel Andreassen er imponert over hvordan spillerne opptrådte.

- Det har vært en drøm å være med dem på tur. De har fulgt regler eksemplarisk, og gjennom kampene så vi tydelig hvordan samspillet forbedret seg fra gang til gang. Det er mye talent i denne troppen, og det blir moro å følge med på fortsettelsen, sier han.

Turneringen ble for øvrig vunnet av Viking, foran Rosenborg med Molde på tredjeplass og Vestfold/Sandefjord på fjerdeplass i A-sluttspillet.

Tilbake