Imponerte på landsagsskolen

Syv av spillerne som er tatt ut til landslagsskolen i Vestfold, kommer fra Sandefjord. Fire av disse er fra GØIF 05!

Det er syv spillere fra Sandefjord med i landslagsskolen for gutter født i 2005. Disse er foran fra venstre: Edvard Pettersen (Sandefjord Ballklubb), Sander Taule (Sandar) og Martin Møller Hansen (Sandar). Bak fra venstre står Linus Torp Bergsvåg (GØIF), Håkon Ude Hasle (GØIF), Jacob Van Rijnbach (GØIF), Simen Metveit Wallin (GØIF) og kretsens spillerutvikler, Espen Kirknes

- Det er moro å se den utviklingen mange av spillerne har hatt i løpet av våren og sommeren. Det er høyt nasjonalt nivå på mye av det vi ser her, sier spillerutvikler i Vestfold Fotballkrets, Espen Kirknes.

Han har tatt ut 31 spillere fra hele fylket til fotballforbundets opplegg for spesielt talentfulle spillere, og disse skal matches med ukentlige helgetreninger fram til nyttår samt nasjonale talentturneringer på Lillestrøm og Kongsvinger i september og november. Hele fire av disse er fra GØIF.

Fra før har Simen Wallin, Linus Torp Bergsvåg og Håkon Ude Hasle vært faste på kretslaget/landslagsskolen siden oppstarten i fjor høst. Gjennom knallhard treningsinnsats, gode holdninger, seriøsitet og gode kamper for klubb- og bylag, har også Jacob Van Rijnbach blitt tatt ut blant fylkets beste spillere.

- Det er særdeles fortjent at Jacob er med i bruttotroppen nå. Han har lagt ned voldsomt mye arbeid for å nå dette første delmålet, og da er det veldig moro at han får betalt for det. Alle som ferdes på GØIF ser at disse fire spillerne, er i særklasse når det gjelder treningsiver, seriøsitet og dedikasjon til fotballen. De pusher hverandre på alle treninger, og bruker ekstreme mengder av fritiden sin på egentrening på GØIF-banen, sier en av trenerne på laget, Anders Mehlum Hasle.

Kretslagsdebutant Jacob Van Rijnbach imponerte spillerutvikler Espen Kirknes med mange gode involveringer og initiativ på høyrebacken.

Spillerutvikler Espen Kirknes mener nivået blant guttespillerne i Vestfold er meget godt.

- Vi så det i Sandarcupen der fem av åtte lag i kvartfinalen var fra Vestfold. GØIF var ett av disse. Det samme var Sandar og Store Bergan, mens Stag vant hele cupen. Videre kom Ørn til finalen i Dana Cup, og Eik gjorde det samme i Norway Cup. Da vi var på elitesamling i Trondheim før sommerferien, viste vi gjennom å komme til A-sluttspillet, at vi har mange sterke spillere i fylket. Det lover godt for framtida, mener Kirknes.

Gode «ferskinger»
For Jacob Van Rijnbach (GØIF) og Martin Møller Hansen (Sandar) var lørdagens trening den første som spillere i landslagsskolen. De gjorde sine saker meget bra, ifølge Espen Kirknes.
- Det er moro å se ferske spillere som kommer inn, og sikkert har litt nerver, men likevel tar nivået med en gang. Jacob var veldig god idag, sier han.

Trener hardt for suksess
Selv synes Jacob Van Rijnbach det var en positiv opplevelse.
- Det er veldig moro å komme på treninger der det er så gode med- og motspillere. Det gjør at vi blir utfordret hele tiden og må jobbe hardt for å utvikle oss, sier han. Den ferske kretslagsspilleren tror det er all treningen han og lagkompisene på GØIF har lagt ned hver eneste uke i flere år, som nå gir resultater.
- Vi er ganske mange på laget som har ambisjoner. Derfor møtes vi nesten hver eneste dag på GØIF-banen for å trene og utvikle oss – selv om vi ikke har treninger med laget. Det er det som må til for å bli så gode som vi ønsker, slår han fast.

Det er en holdning spillerutvikler Espen Kirknes liker.
- Vi ser ikke bare etter hvilke spillere som er best akkurat nå, men også etter hvem som ha de riktige holdningene på og utenfor banen. Treningsvilje, seriøsitet, mental tilstedeværelse og Fair Play-holdninger, er også viktig, sier han.

GØIF gratulerer de fire kretslagsspillerne med uttaket, og vi gleder oss ti å følge utviklingen videre! Lykke til, gutter!!!


 


Simen Metveit Wallin (til venstre) og Edvard Pettersen hadde mange flotte involveringer på kretslagstreningen.

 


Det ble mange tøffe dueller mellom Storm Bugge Pettersen (Flint, til venstre) og Håkon Ude Hasle (GØIF) på høstens første økt.

Tilbake